Splošni prodajni pogoji

Spletno trgovino Bazeni24.com upravlja podjetje Novaqua d.o.o. Odgovarja za objavljene vsebine in izvedbo naročil skladno z objavljenimi pogoji. Za največje zadovoljstvo naših kupcev skrbimo predvsem s:

 • skrbnim in ažurnim vnosom točnih informacij o naši ponudbi
 • skrbjo za tehnično in pravno varnost naših obiskovalcev in kupcev
 • posebnim posluhom za potrebe naših kupcev in prizadevanjem za reševanje težav, nesporazumov in zapletov
 • razpoložljivostjo za dodatna pojasnila ter pomoč tako pred nakupom, med nakupom in v času po nakupu.

Dodatne opombe glede predstavitve spletne trgovine Bazeni 24.com


Pri navedbi cen so mogoče napake. Pridržujemo si pravico do manjših sprememb glede modela, dimenzij, struktur in barve artiklov na slikah. Ponudbe podjetja Novaqua d.o.o. se izključujejo, popusti se ne seštevajo. Omenjene blagovne znamke pripadajo njihovim lastnikom. Spremembe in napake v besedilu so možne. Slike so simbolične.

Registrirani uporabniki – člani


Vsak registrirani uporabnik spletne trgovine Bazeni24.com ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi osebno ali kot predstavnik podjetja ali organizacije. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti verodostojne podatke ter varovanje podatkov, tako da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

Podpora kupcem


Kljub vsemu trudu in dobri volji, včasih ne gre vse čisto tako, kot pričakujemo. Mogoče je prišlo do napake, nesporazuma.
Potrebujete pomoč ali nasvet? Naša služba za prodajno podporo bo poskrbela za vas. Med delovnim časom nas lahko dobite preko e-naslova info@bazeni24.com.

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko ter številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Ponudba artiklov


Zaradi narave poslovanja prek svetovnega spleta se ponudba v spletni trgovini Bazeni24.com dopolnjuje in spreminja. Cene so predstavljene kot redne cene in akcijske cene. Redne cene so priporočene prodajne cene proizvajalca ali cene, ki jih oblikuje ponudnik sam. Slike izdelkov na spletni strani so simbolične. Popusti posameznih akcij se ne seštevajo.

Naročilo je potrjeno


Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Pri uveljavljanju prodajnih pogojev velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi naročila. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. Sklenjena pogodba je shranjena v podjetju Novaqua d.o.o.. Pogodba je kupcu na vpogled na sedežu podjetja. Pogodbo lahko podjetje kupcu pošlje v elektronski obliki na elektronski naslov, katerega kupec poda podjetju ob sklenitvi pogodbe, oziroma mu lahko podjetje, na njegovo izrecno željo, pošlje tiskani izvod pogodbe po pošti na naslov, ki ga je kupec podal ob sklenitvi pogodbe.
Eno naročilo vedno smatramo v celoti. Če so določeni artikli naročila na zalogi, drugi pa ne, počakamo, da na zalogo prejmemo vse artikle naročila ter naročilo nato odpošljemo v celoti. Če bi želeli, da se vam naročilo delno odpošlje prej, potem nas o tem obvestite. V tem primeru smatramo, da je to dejansko več naročil, zato so delna naročila lahko predmet obračuna enega ali več zneskov poštnine – odvisno od vrednosti posameznih delnih naročil.

Način plačila


Plačilo za nakupe v spletni trgovini Bazeni24.com lahko izvedete na naslednje načine:

Plačilo po povzetju z gotovino
Po povzetju lahko plačate le z gotovino kurirju, ki vam paket prinese na dom. V tem primeru morate biti ob prevzemu prisotni in imeti dovolj gotovine za plačilo kupnine. Če boste v času dostave odsotni, lahko kasneje naročeno pošiljko dvignete in plačate na mestu, ki ga določi kurir/dostavljavec.

Plačilo s predhodnim nakazilom - po predračunu
Naročeno blago lahko na vaši banki ali spletni banki plačate z nakazilom na transakcijski račun podjetja Novaqua d.o.o. (NLB d.d. SI56 0204 5025 8500 535). Plačilo izvedete na osnovi prejetega elektronskega naročila ali predračuna potem, ko oddate naročilo. Dobavni rok prične teči z dnevom zaznave prejema sredstev na naš račun. Prosimo, da upoštevate naslednje, prejeta naročila izvajamo po vrstnem redu prejetih plačil, tako, da se lahko stanje zaloge v času prejema vašega plačila razlikuje od stanja zaloge v času oddaje naročila. Predračun velja 5 dni.
Če ste se odločili za plačilo po predračunu, bo paket odposlan, ko bo vaše plačilo razvidno na našem bančnem računu in ne v trenutku, ko ste predračun plačali. Iz izkušenj prenos iz ene slovenske banke na drugo navadno traja 2-4 ure, redko tudi dlje.

Plačilo z darilnim bonom
Bon unovčite tako, da pri nakupu v spletni trgovini pod opombe napišete številko bona. Pri telefonskem naročilu pa številko bona sporočite svetovalki. Vrednost bona si sami odštejete od končnega zneska. Hkrati se lahko uporabi več različnih bonov, a le v enkratnem znesku. Če vrednost nakupa presega vrednost bona, razliko doplačate. V kolikor pa je vrednost manjša, denarja ne vračamo. Veljavnost bona je tri mesece od datuma nakupa, potem darilni bon žal zapade.

Plačilo s kreditno kartico v spletni trgovini
Naročeno blago lahko varno plačate s kreditno kartico ob oddaji naročila preko spleta. Plačnik mora biti ista oseba ali organizacija, ki je lastnik kreditne kartice. Po oddaji naročila s tem načinom plačila ni možno spreminjati vsebine naročila, končnega zneska, naslova za dostavo in drugih dogovorjenih pogojev. V primeru, da bi karkoli želeli spremeniti, popraviti, nam pišite na info@bazeni24.com in vam bomo z veseljem rešili težavo ter ugodili vašim željam. 
Sprejemamo kartice: BA / Maestro (novejše), Visa in Mastercard.

Plačilo preko pogodbe na 4. obroke ali več brez obresti
Minimalni znesek mesečne anuitete je 50 EUR. Kar pomeni, da v kolikor se odločite za ta način plačila končni znesek nakupa ne sme biti manjši od 200 EUR

Preko e-pošte info@bazeni24.com  nam sporočite, kaj bi želeli kupiti. Na podlagi tega vam sestavimo pogodbo. Znesek razdelimo na 4. obroke (na željo stranke tudi na več obrokov). Sestavljeno pogodbo vam pošljemo v dveh izvodih preko e-pošte. Pogodbo doma natisnete, preberete, izpolnite (datum rojstva, davčna številka..),podpišete in poleg priložite bančne izpiske zadnjih treh mesecev ali plačilno listo. Nato nam en izvod podpisane pogodbe skupaj s potrebnimi prilogami pošljete nazaj na naš naslov preko Pošte Slovenije.

Prejem podpisane pogodbe in plačilo zneska dogovorjenega s pogodbo je pogoj za izdajo blaga. 
Nato nam vsak naslednji mesec preko posebnega plačilnega obrazca (UPN) ali preko elektronske banke nakažete mesečni obrok. 

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

V primeru plačila na do vključno 4 obroke, se blago izda po plačilu polovice obrokov. V primeru plačila na več kot 4 obroke, se blago izda po plačilu vseh obrokov.

Cene 


Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.
 
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. 

Vse cene so v EUR in vključujejo DDV. Vse omenjene cene so ne zavezujoče priporočene cene podjetja Novaqua d.o.o.. Podjetje Novaqua d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe cene brez predhodnega obvestila. 

Cenik je v celoti razviden na sedežu podjetja.

Akcije


Podjetje skozi poslovno leto lahko ponuja akcije na spletni strani in/ali v svoji poslovalnici. O akcijah obveščamo stranke preko spletne trgovine, pošiljanja e-poštnih sporočil in družbenih omrežij (Facebook, Instagram). Trajanje akcij je vedno navedeno na spletni strani. Akcije trajajo do razprodaje zalog (razen, če ni drugače navedeno).
Ob velikih nakupih strankam včasih podarimo manjši izdelek, za katerega zaradi smo naših izkušenj prepričani, da ga bo stranka potrebovala. Brezplačni izdelek ob nakupu se prizna kot popust v vrednosti tega artikla. Brezplačnega artikla ni možno menjati za drugi artikel ali denar. 
Vse splošne in dodatne informacije so vam na voljo na www.bazeni24.com in na info@bazeni24.com. Vse cene so v EUR in vključujejo DDV. Omenjene cene so ne zavezujoče priporočene cene podjetja Novaqua d.o.o.. Podjetje Novaqua d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe cene pri dobavitelju. Pri navedbi cen so mogoče napake. Pridržujemo si pravico do manjših sprememb glede modela, dimenzij, struktur in barve. Ponudbe podjetja Novaqua d.o.o. se izključujejo, popusti se ne seštevajo. Omenjene blagovne znamke pripadajo njihovim lastnikom. Spremembe in napake v besedilu so možne. Slike so simbolične.

Izdelki tedna, meseca in leta


Podjetje Novaqua d.o.o. skozi poletno sezono lahko oblikuje ponudbe za izdelke tedna, meseca in leta. Ponudbe IZDELEK TEDNA, IZDELEK MESECA in IZDELEK LETA trajajo en teden (torek 00:00 do ponedeljek 23:59), en mesec (od prvega do zadnjega koledarskega dne) ali od začetka sezone (navadno 1. junij do razprodaje zaloge). Trajanje ponudb je jasno objavljeno in označeno na spletni strani in družbenih omrežjih.

Vse splošne in dodatne informacije so vam na voljo na www.bazeni24.com in na info@bazeni24.com. Vse cene so v EUR in vključujejo DDV. Omenjene cene so ne zavezujoče priporočene cene podjetja Novaqua d.o.o.. Podjetje Novaqua d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe cene pri dobavitelju. Pri navedbi cen so mogoče napake. Pridržujemo si pravico do manjših sprememb glede modela, dimenzij, struktur in barve. Ponudbe podjetja Novaqua d.o.o. se izključujejo, popusti se ne seštevajo. Omenjene blagovne znamke pripadajo njihovim lastnikom. Spremembe in napake v besedilu so možne. Slike so simbolične.

Vrednostni bon


Vrednostni bon za 20 eur je unovčljiv do datuma veljavnosti. Vrednostni bon velja kot popust ob nakupu izdelkov Intex nad 150 EUR.
Ni izplačljiv v gotovini. Vrednostni bon se izključuje z ostalimi akcijami.

Dostava

 
Spletna trgovina sprejema naročila 24 ur na dan. Vsa naročila prejeta v delovnem času do 10. ure bodo realizirana še isti dan. Naročila prejeta po 10. uri bodo realizirana naslednji delovni dan. Naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo realizirana prvi naslednji delovni dan. V primeru, da izdelek v času naročanja ni več na zalogi, se rok dobave podaljša na 10 do 15 delovnih dni oziroma skladno z rokom dobave blaga iz strani proizvajalca.
V času sezone (maj – avgust) lahko zaradi močno povečanega obsega dela pride do zamud pri pakiranju in odpravljanju paketov.
Če ste se odločili za plačilo po predračunu, bo paket odposlan, ko bo vaše plačilo razvidno na našem bančnem računu in ne v trenutku, ko ste predračun plačali. Iz izkušenj prenos iz ene slovenske banke na drugo navadno traja 2-4 ure, redko tudi dlje.

Strošek pakiranja in prevoza znaša 4,00 EUR. Prevoz je brezplačen v Republiki Sloveniji pri nakupu nad 49,00 EUR.
 
Pogodbena partnerja za dostavo pošiljk sta DPD (pošiljke do 50 kg) in SŽ Express (pošiljke nad 50 kg).

Možen je tudi osebni prevzem po dogovoru in po predhodnem plačilu.

Garancija

 
Izdelek ima garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna le ob upoštevanju navodil, navedenih na računu in ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na računu. 

Reklamacije ne bomo upoštevali v naslednjih primerih:
 • neupoštevanje navodil za uporabo
 • popravilo aparata s strani nepooblaščenih oseb
 • vgraditev neoriginalnih sestavnih delov
 • poškodbe, nastale zaradi mehanskih udarcev po krivdi kupca ali tretje osebe
 • če kupec ravna z izdelkom nestrokovno in malomarno
 • če je okvara posledica udarca strele ali drugih oblik višje sile
 • nepravilne priključitve, prenizke ali previsoke napetosti

Način vračila na stroške podjetja Novaqua d.o.o. ni možen. 

Odstop od pogodbe - vračilo


Potrošnik ima pravico, da v roku 14 dni po prejemu blaga podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe/naročila in sicer na kontaktni e-naslov: info@bazeni24.com.

Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa), s tem da stranka sama krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v nespremenjeni količini. V primeru poškodovane embalaže izdelka si podjetje Novaqua d.o.o. pridržuje pravico, da kupcu vrne le del kupnine.

Priložena mora biti kopija računa. Ponudnik vrne vplačani znesek z nakazilom na njegov transakcijski račun, najkasneje v roku 14 dni od prejema vrnjenega blaga. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

Menjava blaga


Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh po prejemu pošiljke podjetju pisno sporoči, da mu kupljeno blago ne odgovarja in ga želi menjati za drugo blago in sicer na kontaktni e-naslov: info@bazeni24.com. Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 14 dneh po pisnem sporočilu, s tem da sam krije neposredne stroške vračila.

Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v nespremenjeni količini. Priložena mora biti kopija računa. Stroške vračila blaga krije potrošnik, stroške ponovnega pošiljanja blaga pa krije ponudnik, če je znesek nad 49 €. V kolikor ponudnik v roku 14 dni od prejema neustreznega blaga ne dostavi nadomestnega blaga se zavezuje k vrnitvi celotne kupnine.

Postopek vračila blaga


Pri spletnem nakupu si artiklov pred nakupom ni možno fizično ogledati, zato vam omogočamo možnost vračila blaga (znotraj zakonskih okvirov) - odstop od pogodbe. Za čim hitrejše in preprosto vračilo so tukaj napotki na kaj je dobro biti pozoren pri nakupu preko spleta:
 • Previdno odprite embalažo in jo obdržite v nespremenjenem stanju, dokler niste v prepričani, da je to artikel, ki ste ga naročil.
 • V primeru, da artikel vrnete osebno v poslovalnici podjetja, je potrebno dati artikel na vpogled referentu.
 • Pri rokovanju z artiklom lahko pride do poškodb. >
 • Artikli z vidnimi sledmi uporabe (prah, dlake, praske, madeži, umazanija) niso primerni za vračilo, ker so higiensko oporečni.
 • Artikli z vidnimi sledmi montaže (uporabljena vodila, vgradne praske) niso primerni za vračilo, saj so našteto poškodbe, ki nastanejo pri vgradnji aparatov.
 • Ne vgrajujte izdelkov dokler niste prepričani da ustrezajo vašim zahtevam.
 
Artikli, ki so kupljeni na daljavo, niso namenjeni uporabi v zakonskem času za odstop od pogodbe. Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da artikel lahko odprete, pregledate in če vam ne ustreza, ali pa so bila vaša pričakovanja napačna, odstopite od nakupa. Izdelek ne sme biti uporabljen! Ta priporočila ne veljajo, če je artikel ob nakupu v okvari oziroma ne deluje. V tem primeru nakup reklamirate. 

Reklamacije


Za upoštevanje reklamacije je potrebno po pošti ali na e-mail reklamacije@novaqua.si poslati vso dokumentacijo, ki se nanaša na reklamacijo blaga. V dokumentacijo spada originalni račun izdan s strani podjetja Novaqua d.o.o., dopis z reklamacijskim zahtevkom v katerem je obrazložena okvara na proizvodu. Poleg reklamacijskega zahtevka mora biti dodano tudi slikovno gradivo (fotografija) iz katerega je jasno razvidna okvara. 

Reklamacijski zapisnik dobite tukaj.

Reklamacije NE upoštevamo pri fizičnih poškodbah, ki so posledica malomarnega ravnanja z blagom! 

Stroške, ki nastanejo pri ponovnem polnjenju bazena in pri dodajanju novih sredstev za nego vode, nosi stranka sama!

Pri bazenih in napihljivem programu nam morate po pošti ali osebno dostaviti odrezek folije (20x20cm), kot dokaz, da je bilo reklamirano blago uničeno. Kadar gre za reklamacijo elektrotehničnih izdelkov, nam je potrebno kot dokaz reklamiran proizvod dostaviti v našo poslovalnico. Pri črpalkah s kartušnim filtrom je potrebno poslati tudi dokaz (račun), da so bile kartuše redno menjane.

Po prejemu vseh dokazil naše podjetje prične reklamacijski postopek in vas o tem tudi obvesti. Predvideni rok za rešitev reklamacije je od 10-20 delovnih dni. 
Nov artikel ali rezervni deli bodo stranki poslani direktno na njen naslov. Podatki na reklamacijskem zapisniku naj bodo točni, saj v nasprotnem primeru stranka ne bo prejela novega artikla. 

Vračilo poškodovanih pošiljk

 
V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri podjetju Novaqua d.o.o.. To storite tako, da paket poslikate v enakem stanju, kot ste ga prejeli (ne da bi karkoli dodajali ali odstranjevali) ter izpolnite reklamacijski zapisnik. Slike pošljete na reklamacije@bazeni24.com. Skupaj z dostavljavcem DPD bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času. 

Ko vračate paket prodajalcu, ga pošljite v poslovalnico. Priporočamo, da blago ustrezno pripravite za transport. Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen, če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo! 

Varnost nakupa 


Kupovanje preko spletne trgovine Novaqua je varno. Na spletni strani www.bazeni24.com uporabljamo certifikat SSL; to je standardna varnostna tehnologija, ki omogoča varno zakodirano povezavo med strežnikom in odjemalcem (nami in vami). 
SSL protokol omogoča varen prenos občutljivih informacij, kot so številka kreditne kartice, geslo za prijavo, ime, ipd.. Klasične metode za izmenjavo podatkov so namreč narejene, tako da lahko včasih tretje osebe ali zlonamerni programi prestrežejo informacije in jih potencialno tudi zlorabijo. Certifikat SSL torej zagotavlja, da se izmenjava podatkov vrši zakodirano, torej v taki obliki, da onemogoči tretjim osebam prestrezanje podatkov, ki se izmenjujejo med obiskovalci in spretno stranjo, ter njihovo zlorabo.

Varovanje osebnih podatkov


Vsi osebni podatki kupca, se uporabljajo za namen nakupa, dostave in obveščanja. Podatki, ki jih zbiramo z namenom nemotenega poslovanja so:
 • ime in priimek;
 • naslov;
 • naslov za dostavo (če se le-ta razlikuje od naslova);
 • telefonska številka;
 • elektronski naslov.

Vse zgoraj naštete podatke uporabljamo z namenom obveščanja o poteku nakupa in dostave. Elektronski naslov pa uporabljamo še z namenom obveščanja o novostih, akcijah in nasvetih pri uporabi bazenov, bazenske tehnike in savn (trženjski mailingi in novičke). Iz seznama prejemnikov trženjskih mailingov in novičk se lahko kadarkoli odjavite, tako da kliknete na ustrezno povezavo v mailingu oziroma nam sporočite, da to storimo za vas.

Zavezujemo se, da bodo zbrani osebni podatki uporabljeni v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (ang. GDPR); torej le za namene, ki smo jih specificirali zgoraj in v pogojih zasebnosti. K tem smo zavezali tudi naše obdelovalce podatkov.

Od nas imate vedno pravico zahtevati izpis izpis osebnih podatkov, ki jih o vas držimo in kako jih uporabljamo. Prav tako imate pravico, da od nas zahtevate spisek vaših nakupov. Prošnjo pošljite na info@bazeni24.com. Vaši prošnji bomo ustregli v 30 dneh (oziroma pri bolj zahtevnih poizvedbah v 90 dneh od prejema vaše prošnje).

Pritožbe in spori


Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@bazeni24.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Ti pogoji veljajo od 30.06.2020.